Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apricot filling
- 700 g water
- 4 Granny Smith apples, peeled, cored and cut into pieces (3 cm)
- 800 g apricots, stone removed and flesh cut into thin wedges
- 1 tbsp brown sugar (see Tips)
- ¼ tsp mixed spice
Hazelnut pastry
- 60 g hazelnuts, skins on
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp baking powder
- 2 tbsp brown sugar (see Tips)
- 80 g butter, chilled and cut into pieces (3 cm)
- 2 eggs, 1 lightly beaten
- natural yoghurt or pouring (whipping) cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 815.8 kJ / 194.3 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 34.4 mg
Alternatywne przepisy
Two-layer chocolate cake
3h 20min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Fruity pear mince tarts
2 godz. 30 min
Home-style sponge cake
2 godz. 30 min
Apple cake
1h
Lemon cake
2h
Strawberry jam
55 Min
Blackberry jam tarts
3h 45 min
Peach and plum upside-down cake
50 min
Butterfly cakes
1h
Mixed berry jam
50 min
Café-style banana bread
1 godz. 45 min