Apricot apple pie

Apricot apple pie

4.0 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 portions

Składniki

Apricot filling
  • water
    700 g
  • Granny Smith apples peeled, cored and cut into pieces (3 cm)
    4
  • apricots stone removed and flesh cut into thin wedges
    800 g
  • brown sugar (see Tips)
    1 tbsp
  • mixed spice
    ¼ tsp
Hazelnut pastry
  • hazelnuts skins on
    60 g
  • plain flour plus extra for dusting
    150 g
  • baking powder
    1 tsp
  • brown sugar (see Tips)
    2 tbsp
  • butter chilled and cut into pieces (3 cm)
    80 g
  • eggs 1 lightly beaten
    2
  • natural yoghurt or pouring (whipping) cream, to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 34.4 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 815.8 kJ / 194.3 kcal
Tłuszcz 9.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...