
Urządzenia i Akcesoria
Magdalenki na choinkę
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 sztuki
Składniki
-
olej rzepakowy ilość do natłuszczenia formy
-
115 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
3 jajka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
120 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
90.1 kcal /
377.2 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
11 Przepisów
Polska
Polska