Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 300 g de harina
- 130 g de mantequilla, en trozos
- 70 g de agua
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cda de azúcar
Relleno
- 1 ramita de perejil fresco, sólo las hojas
- 200 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 200 g de jitomate, en trozos
- 40 g de aceite de oliva
- 300 g de atún enlatado en agua escurrido
- 70 g de aceitunas verdes deshuesadas escurridas
- 4 chiles güeros, picados
- 10 g de alcaparras escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2133 kJ / 514 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Pescado a la veracruzana
30 min
Pastel azteca
1h
Pastel de carne
40 min
Envueltos de pollo en salsa de espinaca
1h
Panqué de plátano
2j 15 menit
Crepas florentinas de pollo
1h 10 min
Pay de atún con verduras almendrado
1h 30min
Scones con mantequilla de frambuesa
25 min
Panqué de plátano
1u. 50min
Pastel azteca
1h 20 min