![Fetuccini con salsa Alfredo y camarones Fetuccini con salsa Alfredo y camarones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2001a362-8b90-4b9f-b48b-f64bebe7104c/Derivates/fb0a1b25-6159-4c19-8e04-499b5bce114f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de queso parmesano
Camarones
- 500 g de camarones crudos grandes
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra recién molida, o al gusto
- 1200 g de agua
Pasta
- 3 cdita de sal fina, al gusto
- 220 g fetuccine (pasta larga seca)
- 15 g de aceite vegetal
Salsa
- 30 g de mantequilla
- 190 g de queso crema
- 1 diente de ajo, pelado
- 500 g de leche
- 30 g de vino blanco
- 5 g concentrado de caldo de pollo
- 1 cdita de sal, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 12780.6 kJ / 3043 kcal
- Białko
- 185.3 g
- Węglowodany
- 195.1 g
- Tłuszcz
- 168.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 92.7 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 14739 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de res con salsa de vino tinto
1 Std. 30 Min
Risotto de camarón y espárragos
45 Min
Papas rostizadas TM6
1h 15min
Fetuccine Alfredo
35 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Camarones al ajillo
25min
Pasta con camarones
35 Min
Stroganoff de res TM6
1 Std.
Camarones al mojo de ajo
20min
Puré de papas
50 Min
Mongolian beef
1h 20 min
Carne en su jugo
35 Min