Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de queso parmesano
Camarones
- 500 g de camarones crudos grandes
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra recién molida, o al gusto
- 1200 g de agua
Pasta
- 3 cdita de sal fina, al gusto
- 220 g fetuccine (pasta larga seca)
- 15 g de aceite vegetal
Salsa
- 30 g de mantequilla
- 190 g de queso crema
- 1 diente de ajo, pelado
- 500 g de leche
- 30 g de vino blanco
- 5 g concentrado de caldo de pollo
- 1 cdita de sal, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 12780.6 kJ / 3043 kcal
- Białko
- 185.3 g
- Węglowodany
- 195.1 g
- Tłuszcz
- 168.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 92.7 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 14739 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Papas rostizadas TM6
1 godz. 15 min
Envueltos de pollo en salsa de espinaca
1 godz.
Puré de papas
50min
Camarones al mojo de ajo
20min
Hot cakes
40min
Pasta con camarones
35min
Stroganoff de res TM6
1 godz.
Camarones al ajillo
25min
Camarones a la mantequilla de ajo
35min
Mongolian beef
1 godz. 20 min
Fetuccine Alfredo
35min