Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 - 400 克 梭子蟹 ,切块,去除腮洗净
- 50 克 菜籽油
- 14 瓣 蒜头
- 5 克 麻油
- 5 克 生抽
- 2 根 葱 ,切末
- 20 克 蚝油
- 5 克 糖
- 40 克 洋葱 ,切块
- 40 克 大葱 ,切段
- 20 克 料酒
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1793 kJ / 429 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 992.6 mg