Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 茶匙 生抽
- 1 茶匙 醋
- ½ 茶匙 麻油
- 1 小撮 白胡椒粉
- 1 茶匙 玉米淀粉
- 500 克 水
- 1 茶匙 盐
- 10 克 料酒
- 200 克 鱿鱼 ,切麦穗花刀,切成3cm*7cm的长条状
- 15 克 油
- 1 瓣 蒜头 ,切片
- 1 根 葱 ,切段
- 1 片 姜
- 5 克 香菜 ,切碎
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 899.5 kJ / 215 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.2 g