Crostata con crema ai frutti di bosco

Crostata con crema ai frutti di bosco

4.5 96 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
10 fette

Składniki

Crema ai frutti di bosco
  • 300 g di frutti di bosco, misti, freschi
  • 10 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 200 g di latte intero
  • 100 g di zucchero
  • 50 g di farina tipo 00
  • 1 stecca di vaniglia i semini
Pasta frolla
  • 10 g di scorza di limone
  • 120 g di zucchero di canna
  • 150 g di farina tipo 00
  • 120 g di burro freddo, a pezzi
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g di fecola di patate
  • 1 tuorlo
  • 1 uovo
Terminare la preparazione
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 20 g di zucchero a velo
  • 150 g di frutti di bosco, misti, freschi
  • pistacchi tritati a piacere
  • gelatina neutra q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 99.9 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 1739.2 kJ / 417.5 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 58.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...