Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema ai frutti di bosco
- 300 g di frutti di bosco, misti, freschi
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 200 g di latte intero
- 100 g di zucchero
- 50 g di farina tipo 00
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Pasta frolla
- 10 g di scorza di limone
- 120 g di zucchero di canna
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di fecola di patate
- 120 g di burro freddo, a pezzi
- 1 tuorlo
- 1 uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di zucchero a velo
- 150 g di frutti di bosco, misti, freschi
- pistacchi tritati, a piacere
- gelatina neutra q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1739.2 kJ / 417.5 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 99.9 mg
Alternatywne przepisy
Tartellette con crema al limone
4h
Biscotti sacher
2 Std.
Tra-pizza alla parmigiana di melanzane
5h 30min
Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia
3h 30min
Millefoglie alle arance
4h
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1h 30min
Coppa Champagne e frutti rossi al mascarpone
3 Std. 40 Min
Torta soffice alle fragole
2 Std.
Crostata alle fragole
2 Std.
Crostata morbida gianduia e fragole
1h
Crostata con fragole e lamponi, crema pasticcera e crema diplomatica (senza glutine) di Damiano Carrara
3h 30min
Torta mimosa
1 godz. 5 min