Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 albumi
- 1 pizzico di sale
- 200 g di cioccolato fondente a pezzi
- 100 g di burro morbido, a pezzi
- 100 g di zucchero
-
40
g di zucchero vanigliato, fatto in casa
lub 1 bustina di zucchero vanigliato (circa 8 g) - 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 10 g di cacao in polvere
- 160 g di farina
- zucchero a velo q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1327.1 kJ / 317.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 91.9 mg
Alternatywne przepisy
Plumcake al mascarpone
2h
Torta ricotta e cocco
1h
Crostata morbida gianduia e fragole
1h
Pane con frutta secca
55min
Biscotti domino
2h
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3 Std.
Torta soffice al cioccolato e arachidi
1h 30min
Cookies cioccolato e burro di arachidi (vegan)
45min
Torta solo albumi
40min
Torta pinguino
1h 30min
Plumcake patate e speck
2h
Torta di albumi e cioccolato
45min