Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di latte intero
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 5 g di zucchero
- 600 g di farina manitoba
- 140 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di sale
- 80 g di acqua
- sale grosso, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1834.3 kJ / 438.4 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 511.3 mg
Alternatywne przepisy
Impasto base per pane
1u.
Pizzette rosse
4 Std.
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2h
Panini al latte dolci
12 Std.
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1u.
El Schissotto (Pane dei Colli Euganei)
4 Std.
Biscotti di Pasqua ripieni di crema Bimby® al limone
2h
Panini ai semi al Varoma
2h 30min
Focaccia genovese (TM6)
5h
Pane in cassetta pepe e curcuma
4 Std.
Focaccia
6h
Focaccia a bastone
5h