Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco
- 3 uova
- 280 g di farina manitoba
- 50 g di burro fuso
- 5 g di sale
- 50 di Gruviera a cubetti
- 20 g di Gruviera a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1208.6 kJ / 288.9 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 398.7 mg
Alternatywne przepisy
Fettuccine all'abruzzese
1h
Crescia al formaggio
3h 10 min
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50min
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Ciaramicola
1h
Ciambellone alla frutta secca
55min
Pizza di pasqua dolce
3h
Maritozzo romano
11 godz.
Torta al testo
1h
Tozzetti
1h 30min
Pane sciapo umbro
14 godz.
Ciambelline al vino rosso
1h