Sablés à la crème au citron

Sablés à la crème au citron

5.0 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 portions

Składniki

Sablés
  • de sucre
    115 g
  • de beurre non salé en morceaux, à température ambiante
    200 g
  • de farine tout usage plus un supplément pour saupoudrer
    370 g
  • œuf de gros calibre
    1
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à thé
  • de sel
    1 pincée
Crème au citron
  • de sucre
    115 g
  • de jus de citron
    70 g
  • œufs de gros calibre
    2
  • jaunes d'œufs de gros calibre
    2
  • de beurre non salé coupé en morceaux
    85 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 223.3 kcal / 934.1 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 25.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 28.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...