![Sablés à la crème au citron Sablés à la crème au citron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7b4364e6-d782-4987-94e0-37434331e478/Derivates/82cf3f882e2dc94ce6176dd32d618c66521b2fc3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sablés
- 115 g de sucre
- 200 g de beurre non salé, en morceaux, à température ambiante
- 370 g de farine tout usage, plus un supplément pour saupoudrer
- 1 œuf de gros calibre
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- 1 pincée de sel
Crème au citron
- 115 g de sucre
- 70 g de jus de citron
- 2 œufs de gros calibre
- 2 jaunes d'œufs de gros calibre
- 85 g de beurre non salé, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 934.1 kJ / 223.3 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 28.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat et à la framboise
10 min
Riz basmati au curcuma et aux raisins de Corinthe
35min
Biscuits aux pépites de chocolat sans gluten
40min
Dinde farcie, sauce aux canneberges
Keine Bewertungen
Gâteaux aux framboises à la pulpe d'amande
50min
Tarte aux pommes
1h
Cheeseburgers végans
10 Std.
Salade d'orge aux oranges, coriandre et amandes
50min
Curd aux baies
20min
Cupcakes Red Velvet végans
4h
Crème glacée à la mangue
2 godz. 20 min
Jus d'orange frais
5 min