Sablés à la crème au citron

Sablés à la crème au citron

4.8 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 portions

Składniki

Sablés
  • 115 g de sucre
  • 200 g de beurre non salé en morceaux, à température ambiante
  • 370 g de farine tout usage plus un supplément pour saupoudrer
  • 1 œuf de gros calibre
  • 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
  • 1 pincée de sel
Crème au citron
  • 115 g de sucre
  • 70 g de jus de citron
  • 2 œufs de gros calibre
  • 2 jaunes d'œufs de gros calibre
  • 85 g de beurre non salé coupé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 28.6 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 934.1 kJ / 223.3 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 25.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...