
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sablés
- 115 g de sucre
- 200 g de beurre non salé en morceaux, à température ambiante
- 370 g de farine tout usage plus un supplément pour saupoudrer
- 1 œuf de gros calibre
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- 1 pincée de sel
Crème au citron
- 115 g de sucre
- 70 g de jus de citron
- 2 œufs de gros calibre
- 2 jaunes d'œufs de gros calibre
- 85 g de beurre non salé coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 223.3 kcal / 934.1 kJ
- Białko
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 28.6 mg