Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sablés
- 115 g de sucre
- 200 g de beurre non salé, en morceaux, à température ambiante
- 370 g de farine tout usage, plus un supplément pour saupoudrer
- 1 œuf de gros calibre
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- 1 pincée de sel
Crème au citron
- 115 g de sucre
- 70 g de jus de citron
- 2 œufs de gros calibre
- 2 jaunes d'œufs de gros calibre
- 85 g de beurre non salé, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 934.1 kJ / 223.3 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 28.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownies sans gluten
1 Std. 20 Min
Tarte aux fruits arc-en-ciel
1 Std. 40 Min
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1h 50min
Gâteaux aux framboises à la pulpe d'amande
50 min
Popsicles tropicaux
4 godz. 5 min
Crème fouettée
10 min
Sauce caramel vanille bourbon
40 Min
Gâteau aux carottes argovien
2h
Sauce pour salade César
10 min
Purée de pommes de terre classique
50 min
Petits gâteaux à la vanille
1 Std. 10 Min
Cake marbré, glaçage rocher
2 godz. 15 min