Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1400 g fresh octopus, beak removed, cut in pieces (5 cm)
- 700 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 1 packet rocket salad, washed, dried
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground white pepper
- 2 Tbsp extra virgin olive oil
- 1 Tbsp balsamic vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1980.5 kJ / 473.3 kcal
- Białko
- 62.2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1247.3 mg
Alternatywne przepisy
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25 min
Tom Yum with Prawns
25 min
Stir-Fried Beef with Caponata
45 Min
Virgin Apple Cider Old Fashioned
50 menit
Seafood Stew with Rice
30 min
Lemon Avocado Sauce
35 Min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1j
Sangria
10 min
Sous-vide Octopus Salad
8h
Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip
30 min
Sicilian Salad
30 min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 menit