Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 1 orange
- 4 oz all-purpose flour
- ½ oz sugar
- 1 pinch salt
- 4 oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 oz ice cold water
Orange Curd
- 3 large eggs
- 5 oz freshly squeezed orange juice
- 5 oz sugar
- 4 oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 ½ tsp cornstarch
- 1 pinch salt
- candied orange slices, to garnish
- fresh mint leaves, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 12854.6 kJ / 3072.3 kcal
- Białko
- 41.9 g
- Węglowodany
- 277 g
- Tłuszcz
- 205 g
- Tłuszcz nasycony
- 123.1 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 615.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thick and Creamy Custard
15 Min
Frozen Custard
10 Std. 25 Min
Budín de Pan Cubano (Bread Pudding)
3h
Fennel, Celery and Green Apple Salad
15 Min
Eggnog Bundt Cake
1h 45min
Blueberry Coffee Cake
1h
Apple Cinnamon Cake
1h 45min
Banana Nut Bundt Cake
1h 30min
Tres Leches Cupcakes
45 min
Carrot Walnut Bundt Cake
1h 20min
Whole Orange Bundt Cake
1h 25min
Basque Burnt Cheesecake
3h 10min