Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 1 orange
- 4 oz all-purpose flour
- ½ oz sugar
- 1 pinch salt
- 4 oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 oz ice cold water
Orange Curd
- 3 large eggs
- 5 oz freshly squeezed orange juice
- 5 oz sugar
- 4 oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 ½ tsp cornstarch
- 1 pinch salt
- candied orange slices, to garnish
- fresh mint leaves, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 12854.6 kJ / 3072.3 kcal
- Białko
- 41.9 g
- Węglowodany
- 277 g
- Tłuszcz
- 205 g
- Tłuszcz nasycony
- 123.1 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 615.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
New Orleans Style Cheesecake
6h 5min
Lemon Pound Cake
2h
Peach Cobbler
2h 35 min
Sticky Buns
3 godz. 45 min
Challah
3 Std. 10 Min
Fruit Galettes (Paul)
1h 25min
Blueberry Coffee Cake
1h
Cheddar and Walnut Scones with Onion Jam
1h 45min
Chocolate Babka
3h
Sufganiyot
2h 30 min
Whole Lemon Olive Oil Bundt Cake
1h 30min
Fruit, Date and Nut Chop
5 min