Truffle Cake with Hazelnut Praline

Truffle Cake with Hazelnut Praline

4.8 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz. 45 min
16 pieces

Składniki

Crunchy Hazelnut Base
  • hazelnut wafer cookies e.g. Pirouline rolled wafers
    6 oz
    6 oz vanilla wafers
  • hazelnuts, without skins toasted (see Tip)
    5 oz
  • sugar
    9 oz
  • water divided
    37 ½ oz
  • unsalted butter cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)
    1 oz
  • lemon juice
    1 tsp
  • vinegar
    1 tbsp
  • milk chocolate broke into pieces
    3 oz
Truffle Filling
  • hazelnuts, without skins toasted (see Tip)
    2 oz
  • milk chocolate broken into pieces
    14 oz
  • heavy whipping cream
    7 oz
  • honey
    ½ oz
  • unsalted butter diced
    2 ½ oz
  • cocoa powder
    2 - 3 tsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 428 kcal / 1791 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 26.9 g
Węglowodany 41.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 29.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...