Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crunchy Hazelnut Base
-
6
oz hazelnut wafer cookies, e.g. Pirouline rolled wafers
lub 6 oz vanilla wafers - 5 oz hazelnuts, without skins, toasted (see Tip)
- 9 oz sugar
- 37 ½ oz water divided
- 1 oz unsalted butter, cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)
- 1 tsp lemon juice
- 1 tbsp vinegar
- 3 oz milk chocolate, broke into pieces
Truffle Filling
- 2 oz hazelnuts, without skins, toasted (see Tip)
- 14 oz milk chocolate, broken into pieces
- 7 oz heavy whipping cream
- ½ oz honey
- 2 ½ oz unsalted butter, diced
- 2 - 3 tsp cocoa powder
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 29.5 mg
Alternatywne przepisy
Egg Free Pistachio Ice Cream
8h 20min
Traditional French chocolate canelé
49h
Arnold Palmer Lemonade
20min
Acai Nice Cream
10min
Blueberry cheesecake ice cream
14h 35min
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts (Metric)
6 godz. 10 min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)
3h 10min
Raspberry Dacquoise
2 Std.
Molten Lava Cake
45min
Caramel Éclairs
2h 25min
Portuguese-style Crème Brûlée
25min
Basque Burnt Cheesecake
3h 10min