Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 70 g unsalted butter, chilled, cut into pieces, plus extra to grease
- 140 g all-purpose flour
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 30 g powdered sugar
- 2 egg yolks, from large eggs
- 2 tbsp whole milk, chilled
Filling
- 140 g pecan nut halves, raw, divided
- 220 g granulated maple sugar
- 2 tbsp all-purpose flour, plus extra to dust
- 2 tbsp cornstarch
- 1 egg, large
- 225 g whipping cream, 33%-35% M.F.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2037.5 kJ / 487 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 70.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crab Cakes
1h 35min
Festive Baguette
3 godz. 45 min
Cholent
4h 50min
Blueberry Bundt Coffee Cake
1 Std. 45 Min
Pecan Nut Ice Cream with Corn and Vanilla
11 Std. 5 Min
Confit garlic
15min
Cuban Sandwich
17h
Antonio Bachour: Red Velvet Raspberry Trifle (Metric)
2h 55min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3 godz. 45 min
Maple Pecan Tart
1 Std. 15 Min
Steamed Applesauce Cake
1h
Caramel Peach Kringle
2h 55min