Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g water
- 100 g olive oil, plus extra for greasing and brushing
- 3 level tsp dried yeast (10 g)
- 1 tsp sugar
- 550 g flour, plus extra for dusting
- 100 g fine semolina
- 1 ½ tsp salt
- 100 g fresh za’atar leaves, washed and dried
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Date and pistachio truffles (bethith)
30min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 godz.
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Middle eastern stuffed chicken
2h 25 min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30 min