Wersje kompatybilne
Risotto met Parmezaanse kaas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
-
2
groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l), verkruimeld
lub 2 volle tl groentebouillonpasta - 80 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 60 g sjalotten, gehalveerd
- 80 g boter, in stukken
- 20 g extra vergine olijfolie
- 640 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 min. kooktijd
- 120 g droge witte wijn
- 1 - 2 tl zout, naar smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1450 kJ / 347 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 804 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koolsla
10 Min
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25 min
Gevulde kalkoen met veenbessensaus
Brak ocen
Stevige linzenchili
50 min
Minuut koolsla
10 Min
Champignon en spinazie lasagne
Brak ocen
Courgettesoep met munt
35 Min
Vanillesiroop
30 min
Chilli con carne
35 Min
Aardappel pannenkoeken
45 Min
Hummus van rode biet
10 Min
Kip-miso stoofpot
1h 45min