Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
-
2
groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l), verkruimeld
lub 2 volle tl groentebouillonpasta - 80 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 60 g sjalotten, gehalveerd
- 80 g boter, in stukken
- 20 g extra vergine olijfolie
- 640 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 min. kooktijd
- 120 g droge witte wijn
- 1 - 2 tl zout, naar smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1450 kJ / 347 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 804 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Brak ocen
Amandelijs (zonder toegevoegde suiker)
Brak ocen
Vis in dragonkorst, primeur wortelen en erwtenpuree
1小时
Pindakaas en koekjesijs
Brak ocen
Gevulde kalkoentaart
1小时 30 分钟
Gepocheerde peren in honing met chocoladesaus en notencrumble
2h 10min
Azteca taart
1小时
Bibimbap burrito
45 分钟
Bao met pulled champignon in BBQ saus
1小时 15 分钟
Victoria Sponge cake
Brak ocen
Risotto met eekhoorntjesbrood
35 分钟
Soubisesaus
Brak ocen