Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g rabarber, in stukken (2 cm)
- 200 g suiker
- 120 g amandelen
- 1 sinaasappel, alleen de schil en 50 g sap
- 2 eieren (63-73 g)
- ½ tl bakpoeder
- 150 g boter in stukken, en iets meer om in te vetten
- 100 g zelfrijzende bloem
- 25 g amandelschilfers
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 1795 kJ / 429 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Appeltaart
Keine Bewertungen
Frangipane met peer
1 Std. 30 Min
Hartige cheesecake met kruiden en pistachenoten
Keine Bewertungen
Lactosevrije luikse wafels
1 Std. 30 Min
Aardbeiencompote - Yoghurtcake
55 Min
Rabarber-citroen cookies
1 Std.
Confituur van rabarber, aardbei en vanille
45 Min
Glutenvrije frambozen rolgebak
Keine Bewertungen
Zwarte woud kerstbuche
1 Std. 30 Min
Chutney van veenbessen en rozemarijn
45 Min
Sinaasappelcake
1 Std.
De wafels van de foor
3 godz.