Sopa de carne danesa

Sopa de carne danesa

4.4 17 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porciones

Składniki

  • 50 g de mantequilla sin sal en trozos
  • 300 g de poro sólo la parte blanca, en rebanadas (2 mm)
  • 1000 g de agua
  • 300 - 350 g de espaldilla de res, sin hueso en fajitas (aprox. 1 mm x 30 mm)
  • 1 cdita de concentrado de caldo de res
  • 150 g de papa en cubos (2 cm)
  • ½ cdita de sal o al gusto
  • 80 g de crema (min 30% de grasa)
  • 150 g de queso azul en trozos
  • hojas de perejil fresco picadas, para decorar
  • pimienta negra molida para sazonar y decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 423 mg
Białko 18 g
Kalorie 1577.4 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 28.8 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Węglowodany 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...