![Albóndigas de cordero (Keftethes) Albóndigas de cordero (Keftethes)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2B3E118C-293B-4321-BC9C-E3FA78E8763C/Derivates/ea10d1e6-f0c4-43d7-9601-3b829ab35992.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla amarilla, cortada en trozos
- 1 diente de ajo
- 2 ramitas de menta fresca, sólo las hojas
- 50 g de aceite de oliva
- 500 g de carne molida de cordero (ver consejo)
- 1 cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 60 g de pan molido
- 1 cdita de orégano seco
- harina de trigo, para enharinar
- aceite para freír, el suficiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1164 kJ / 277 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de camarón y hoja santa
25 Min
Lasaña boloñesa
2h 30min
Croquetas de atún
1h 30min
Hamburguesas
40 Min
Chile relleno de picadillo de tempeh
55 Min
Lasaña de berenjena
1 Std.
Pan molido
5 Min
Canelones con carne, verduras y salsa de jitomate
1 Std. 10 Min
Sorbete de fruta congelada
10 Min
Croquetas de pollo
15 Std.
Crema de zanahoria y curry
1 Std. 20 Min
Tacos de pollo
30 Min