Albóndigas de cordero (Keftethes)

Albóndigas de cordero (Keftethes)

4.5 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porción

Składniki

  • 150 g de cebolla amarilla cortada en trozos
  • 1 diente de ajo
  • 2 ramitas de menta fresca sólo las hojas
  • 50 g de aceite de oliva
  • 500 g de carne molida de cordero (ver consejo)
  • 1 cdita de sal fina
  • ½ cdita de pimienta negra molida
  • 60 g de pan molido
  • 1 cdita de orégano seco
  • harina de trigo para enharinar
  • aceite para freír el suficiente

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 20 g
Kalorie 1164 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...