Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carne y arroz
- 100 g de arroz blanco de grano largo
- 450 g de falda de res, cortada en trozos
- 680 g de agua
- 2 pizcas de comino en polvo
- 1 pizca de chile en polvo
- 1 hoja de laurel seca
- 70 g de cebolla blanca
- ½ cdita de sal fina
Frijoles
- 500 g de frijoles negros cocidos
- 150 g de granos de elote amarillo
- 2 pizcas de semillas de comino
- ¼ cdita de chile chipotle en polvo (opcjonalnie)
- 100 g de puré de jitomate
Burritos
- 10 tortillas de harina
- ensalada mixta y pico de gallo, para servir
- Wartości odżywcze
- na 10 piezas
- Kalorie
- 13020 kJ / 3100 kcal
- Białko
- 192 g
- Węglowodany
- 459 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 71 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetti con albóndigas
55min
Pollo teriyaki
30 min
Flautas de res
1h
Dedos de pollo horneados
45 min
Carne Guisada del Sur de Texas
1 Std. 20 Min
Chili con carne
30 min
Nachos con frijoles y guacamole
35min
Arroz frito
40 min
Estofado polaco de cazador Podhale (Bigos)
1h 40min
Fettuccini Alfredo
30 min
Cerdo con frijoles estilo Tex-Mex y tortillas TM6
1 Std. 20 Min
Hamburguesas
40 min