Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g manteiga cortada em pedaços pequenos (1-2 cm), previamente congelada
- 150 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g água gelada
- 1 pitada de sal
- 400 g alho-francês cortado em rodelas (1 cm)
- 40 g vinho branco seco
- 500 g mexilhão fresco e limpo
- 300 g berbigão fresco e limpo
- 50 g natas c/ 30-40% de gordura
- 3 pitadas de pimenta branca
- 1 ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2479 kJ / 592 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 422 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte vegan de caramelo salgado
1h 45min
Soufflé de marisco
2 Std.
Rolos primavera com legumes - TM5
Brak ocen
Embrulhos de couve com salmão
1h
Noodles de cenoura e pesto de rama de cenoura
50 Min
Tempura com molho de soja com citrinos
30 Min
Queijinhos de figo
1h
Fumet de camarão
15 Min
Caril do mar
45min
Pastel risoto em cama de espuma de morango
1 Std. 30 Min
Caril de camarão com manga
35min
Açorda de marisco
30 Min