Folhado de mexilhão e berbigão com alho-francês

Folhado de mexilhão e berbigão com alho-francês

5.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 doses

Składniki

  • manteiga cortada em pedaços pequenos (1-2 cm), previamente congelada
    170 g
  • farinha mais q.b. p/ polvilhar
    150 g
  • água gelada
    50 g
  • sal
    1 pitada de
  • alho-francês cortado em rodelas (1 cm)
    400 g
  • vinho branco seco
    40 g
  • mexilhão fresco e limpo
    500 g
  • berbigão fresco e limpo
    300 g
  • natas c/ 30-40% de gordura
    50 g
  • pimenta branca
    3 pitadas de
  • ovo p/ pincelar
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 592 kcal / 2479 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 26 g
Sód 422 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...