Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
花生餡
- 200 克 去皮熟花生
- 50 克 細砂糖
火龍果粿皮
- 125 克 火龍果 (紅肉),切塊
- 175 克 水
- 50 克 細砂糖
- 400 克 水磨糯米粉
- 少許 油 ,塑型用
蒸粿
- 600 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 309.8 kJ / 289.9 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 12.8 mg