三重巧克力蛋糕

三重巧克力蛋糕

4.8 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 片

Składniki

巧克力蛋糕
  • 奶油 室溫軟化,切塊,多備一些刷油用
    200 克
  • (每顆約53-63克)
    3 顆
  • 細砂糖
    150 克
  • ¼ 茶匙
  • 黑巧克力 切塊
    150 克
  • 50 克
  • 紅糖
    100 克
  • 鮮奶油 (脂肪含量約30-40%)
    80 克
  • 低筋麵粉
    190 克
  • 泡打粉
    2 ½ 茶匙
  • 小蘇打
    1 茶匙
  • 可可粉
    70 克
巧克力內餡
  • 黑巧克力 切塊
    100 克
  • 可可粉
    20 克
  • 奶油 切塊
    80 克
  • 1 小撮
  • 鮮奶油 (脂肪含量約30-40%)
    100 克
  • 甜煉乳
    350 克
巧克力甘納許
  • 黑巧克力 切塊
    150 克
  • 草莓
    250 克
  • 鮮奶油 (脂肪含量約30-40%)
    80 克
  • 天然香草精
    1 茶匙

Wartości odżywcze na 1 片

Kalorie 610 kcal / 2556 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...