Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 个 蒜瓣
- 10 克 新鲜姜 ,切成薄片
- 10 克 新鲜红辣椒 ,去籽并切块
- 10 克 麻油
- 800 克 全鸡腿,带皮和骨 ,切块 (3-4公分)
- 20 克 绍兴花雕酒
- 15 克 黑酱油
- 15 克 冰糖
- 30 克 酱青
- 1 小支 新鲜九层塔 ,只取叶片
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1382 kJ / 330 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.2 g