Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 个 蒜瓣
- 30 克 食油
- 30 克 虾米 ,洗净
- 150 克 五花肉,去皮 ,切块
- 200 克 芋头 ,去皮并切丁 (2公分x 2公分)
- 1 茶匙 盐
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 300 克 印度香米 ,洗净
- 800 克 水
- 50 克 酱青
- 20 克 黑酱油
- ½ 茶匙 五香粉 (opcjonalnie)
- 1 小支 新鲜芫荽 ,切碎,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2549 kJ / 610 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1275 mg