Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di castagne cotte e pelate
- 15 g di cacao amaro in polvere
- 190 g di zucchero di canna
- 3 uova
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di latte
- 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1060.6 kJ / 253.5 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 36.1 mg
Alternatywne przepisy
Torta di ciliegie e mandorle
1h
Torta di mele e mandarini
1h
Torta alle mandorle e carote
1h 5min
Torta soffice alle fragole
2h
Crostata di castagne
2h 30min
Torta di fichi e nocciole
45 min
Torta ai cachi e amaretti
1h
Crostata con crema di ricotta al lime e cocco (senza glutine)
2h 20min
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1h 30min
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45 min
Dolce di carote e mandorle
1h
Torta di mele e yogurt
1h 30min