Torta castagne e cioccolato

Torta castagne e cioccolato

3.3 41 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

  • 400 g di castagne cotte e pelate
  • 15 g di cacao amaro in polvere
  • 190 g di zucchero di canna
  • 3 uova
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 150 g di latte
  • 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 36.1 mg
Białko 5 g
Kalorie 1060.6 kJ / 253.5 kcal
Tłuszcz 9.4 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 39.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...