Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di castagne cotte e pelate
- 15 g di cacao amaro in polvere
- 190 g di zucchero di canna
- 3 uova
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di latte
- 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1060.6 kJ / 253.5 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 36.1 mg
Alternatywne przepisy
Torta di zucca, cannella e cioccolato
1h 20 min
Torta ai cachi e amaretti
1h
Biscottini con farina di castagne, nocciole e gocce di cioccolato
1h 30min
Plumcake glassato alle patate dolci, zucchine e noci
50 min
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1h
Torta di castagne integrale
1h 30min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1hod. 10min
Crostata al cioccolato e burro di arachidi
7 Std. 30 Min
Pane del vescovo
1h
Crostata di castagne
2h 30 min
Brownies cioccolato e pistacchi
45 min
Torta di nocciole del Piemonte
1h 15min