Pizza vegetariana a lunga lievitazione

Pizza vegetariana a lunga lievitazione

4.5 59 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 20 godz.
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    200 g
  • di lievito di birra fresco
    3 g
  • di farina di forza W330
    400 g
    400 g di farina manitoba
  • di acqua fredda
    120 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di malto d'orzo liquido
    1 cucchiaino
  • di sale
    8 g
Condimento e termine della preparazione
  • di mozzarella di bufala a fette
    150 g
    150 g di mozzarella, fiordilatte a fette
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    20 g
  • di zucchine a cubetti (2 cm)
    200 g
  • di sale
    1 - 2 pizzichi
  • di pomodorini a metà
    200 g
  • di Parmigiano Reggiano a scaglie
    50 g
  • foglie di basilico fresche lavate
    3 - 4

Wartości odżywcze na 1 porzioni

Kalorie 611 kcal / 2560 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 75 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 1060 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...