Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di acqua
- 3 g di lievito di birra fresco
-
400
g di farina di forza W330
lub 400 g di farina manitoba - 120 g di acqua fredda
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di malto d'orzo liquido
- 8 g di sale
Condimento e termine della preparazione
-
150
g di mozzarella di bufala a fette
lub 150 g di mozzarella fiordilatte a fette - 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di zucchine, a cubetti (2 cm)
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 200 g di pomodorini a metà
- 50 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- 3 - 4 foglie di basilico fresche, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2560 kJ / 611 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1060 mg
Alternatywne przepisy
Pizza 'nduja e caciocavallo
9 Std.
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Pizza diavola
1h 45min
Pizza romana bianca
6h 30min
Pizza integrale con crema di asparagi, mascarpone e salmone affumicato
5h 30min
Pizza multicereali con Brie, prosciutto crudo e confettura di fichi
3 godz. 35 min
Pizza Gourmet con friggitelli e alici marinate
4h
Pizza con salame piccante
2h
Pinsa romana
5h
Pizza margherita (per 1 persona)
1h 30min
Pizza napoletana
9 Std.
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24h