![Chili con carne Chili con carne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/987ad18a-dcee-49e1-b5f7-b486260a4014/Derivates/42f9a0af-39bf-4921-8074-d463d0ccdd89.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla cortada en cuatro
- 20 g de aceite de oliva
- 125 g de longaniza picada en trozos de 1 cm
- 500 g de carne molida de vacuno
- 2 cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
- 400 g de tomates en conserva picados en cubos
- 1 cucharada de concentrado de tomate
- 60 g de vino tinto
- 30 g de jugo de limón
- 1 cucharada de ají de color o paprika
- 1 pellizco de comino molido
- 2 cucharaditas de mostaza de Dijon
- 1 cucharada de salsa inglesa
- 1 cucharada de orégano
- 1 cucharadita de canela en polvo
- ½ cucharadita de azúcar
- 1 hoja de laurel
- 1 cucharada de salsa Tabasco ® (opcional)
- 400 g de porotos rojos en conserva drenados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2513 kJ / 601 kcal
- Białko
- 41.4 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pisco sour
10 min
Pollo tikka masala
1h 20min
Crema ácida
5 menit
Pasta de jengibre
35min
Charquicán con charqui
1 Std. 10 Min
Caldillo de congrio
1 godz. 45 min
Budín de atún
50min
Crema de zapallito italiano
50min
Ricotta casera
50min
Cebolla caramelizada
45min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50min
Pebre
20min