Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Avellanas tostadas
-
100
g de avellanas europeas
lub 100 g de castañas de cajú
Salsa Bechamel
- 40 g de mantequilla
- 40 g de harina
- 500 g de leche entera
- ½ cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
Relleno
- 120 g de queso parmesano cortado en trozos de 2 cm.
- 50 g de chalota
- 40 g de aceite de oliva
- 400 g de corazones de alcachofa en conserva
- 100 g de hojas frescas de espinaca, sin el tallo
- el zeste de un limón
- 150 g de queso crema
- 250 g de ricotta
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
Armado
- 20 g de mantequilla para enmantequillar
- 230 g de láminas de lasaña secas precocidas (18 láminas aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2265 kJ / 541 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuscús de coliflor estilo thai
20 Min
Crema de maíz
1 Std. 40 Min
Ensalada de quinoa con pesto de cilantro
25 Min
Tiradito de camarones con pasta de ají amarillo
1h 25 min
Budín de atún
50 Min
Pisco sour
10 Min
Pollo coronación
1 godz. 10 min
Puré de papas, espinaca y queso
30 min
Mojito de frutillas sin alcohol
5 Min
Ensalada de papas cremosas
40 min
Crema de zapallito italiano
50 Min
Pastelera de choclo
1 Std.