Ensalada de repollo con higos secos y queso azul

Ensalada de repollo con higos secos y queso azul

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porciones

Składniki

  • 1 manzana Granny Smith (sin cáscara, ni semillas) en trozos de 2-3 cm
  • 50 g de cebolla de verdeo en trozos de 2-3 cm
  • 300 g de repollo colorado en trozos de 3 cm
  • 10 - 15 g jarabe de arce
    10 - 15 g de miel
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 30 g de vinagre balsámico
  • 30 g de jugo de naranja recién exprimido
  • 40 g de aceite de oliva
  • 30 g de higos secos en mitades
  • 50 g de rúcula
  • 60 g de queso azul desmenuzado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 782.3 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 975 kJ / 233 kcal
Tłuszcz 14.6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...