Urządzenia i Akcesoria
Vollkornbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
870 g
Składniki
-
60 g Sauerteig, aus dem KühlregalSauerteig, selbst gemacht60 g
-
frische Hefe10 g
-
Roggen-Vollkornmehl200 g
-
Weizen-Vollkornmehl130 g
-
Weizenmehl Type 550320 g
-
Wasser davon 350 g lauwarm2060 g
-
Salz1 TL
-
Brotgewürz10 g
-
40 g Schmalz, und mehr zum EinfettenMargarine und mehr zum Einfetten40 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 30 g
Sód
96 mg
Białko
4 g
Kalorie
526 kJ /
126 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krinstuut
2 godz. 20 min
Milchbrot
24 godz. 20 min
Fruchtiges Saatenbrot
8 godz.
Pizzateig wie in Italien
3 godz. 30 min
Paprikasauce mit Bratwurstbällchen zu Nudeln
30 min
Allrounder-Brot
45 min
Ciabatta
8 godz. 30 min
Dinkel-Sauerteigbrot
20 godz.
Möhren-Vollkorn-Brot mit Nüssen
24 godz.
Möhrenbrot
2 godz.
Weltmeisterbrot
5 godz.
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 godz. 45 min