Urządzenia i Akcesoria
Vollkornbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
870 g
Składniki
-
60 g Sauerteig, aus dem KühlregalSauerteig, selbst gemacht60 g
-
frische Hefe10 g
-
Roggen-Vollkornmehl200 g
-
Weizen-Vollkornmehl130 g
-
Weizenmehl Type 550320 g
-
Wasser davon 350 g lauwarm2060 g
-
Salz1 TL
-
Brotgewürz10 g
-
40 g Schmalz, und mehr zum EinfettenMargarine und mehr zum Einfetten40 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 30 g
Sód
96 mg
Białko
4 g
Kalorie
526 kJ /
126 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krinstuut
2h 20min
Milchbrot
24h 20min
Fruchtiges Saatenbrot
8h
Pizzateig wie in Italien
3h 30min
Paprikasauce mit Bratwurstbällchen zu Nudeln
30min
Allrounder-Brot
45min
Ciabatta
8h 30min
Dinkel-Sauerteigbrot
20h
Möhren-Vollkorn-Brot mit Nüssen
24h
Möhrenbrot
2h
Weltmeisterbrot
5h
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15h 45min