Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 125 g Mehl
- 10 g Kakao
- 1 Msp. Backpulver
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 15 g Kirschwasser
- 75 g Butter, weich, in Stücken
Biskuit
- 3 Eier
- 100 g Zucker
- 100 g Mehl
- 20 g Kakao
- 1 TL Backpulver
Kirschkompott
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g)
- 30 g Kirschwasser
- 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Speisestärke
Sahnecreme und Fertigstellung
- 1 Pck. gemahlene Gelatine
- 5 EL Wasser
- 800 g Sahne
- 40 g Puderzucker
- 150 g Schokoladenraspeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1651 kJ / 395 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 57 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bienenstich
2h 40min
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 10min
Donauwellen
2h 40min
Ostertorte
7 Std.
Biskuit
1 godz. 30 min
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2 godz.
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3h
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 Std. 15 Min
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 godz.
Marzipan-Torte
5h