Schwarzwälder Kirschtorte

Schwarzwälder Kirschtorte

2.4 29 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz.
16 Stücke

Składniki

Mürbeteig
  • Mehl
    125 g
  • Kakao
    10 g
  • Backpulver
    1 Msp.
  • Zucker
    50 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Kirschwasser
    15 g
  • Butter weich, in Stücken
    75 g
Biskuit
  • Eier
    3
  • Zucker
    100 g
  • Mehl
    100 g
  • Kakao
    20 g
  • Backpulver
    1 TL
Kirschkompott
  • Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g)
    1 Glas
  • Kirschwasser
    30 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    25 g
  • Speisestärke
    20 g
Sahnecreme und Fertigstellung
  • gemahlene Gelatine
    1 Pck.
  • Wasser
    5 EL
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    800 g
  • Puderzucker
    40 g
  • Schokoladenraspeln
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 395 kcal / 1651 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 57 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...