Schwarzwälder Kirschtorte
TM5 TM6

Schwarzwälder Kirschtorte

2.4 (27 ocen)

Składniki

Mürbeteig

  • 125 g Mehl
  • 10 g Kakao
  • 1 Msp. Backpulver
  • 50 g Zucker
  • 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 15 g Kirschwasser
  • 75 g Butter, weich, in Stücken

Biskuit

  • 3 Eier
  • 100 g Zucker
  • 100 g Mehl
  • 20 g Kakao
  • 1 TL Backpulver

Kirschkompott

  • 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g)
  • 30 g Kirschwasser
  • 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 20 g Speisestärke

Sahnecreme und Fertigstellung

  • 1 Pck. gemahlene Gelatine
  • 5 EL Wasser
  • 800 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 40 g Puderzucker
  • 150 g Schokoladenraspeln

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1651 kJ / 395 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
26 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Błonnik
2.1 g
Sód
57 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy