![Schwarzwälder Kirschtorte Schwarzwälder Kirschtorte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a413e3d5-1141-405e-bc43-8b658c79ef78/Derivates/71b10e38-4a23-4aab-a84e-e19acd59190f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 125 g Mehl
- 10 g Kakao
- 1 Msp. Backpulver
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 15 g Kirschwasser
- 75 g Butter, weich, in Stücken
Biskuit
- 3 Eier
- 100 g Zucker
- 100 g Mehl
- 20 g Kakao
- 1 TL Backpulver
Kirschkompott
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g)
- 30 g Kirschwasser
- 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Speisestärke
Sahnecreme und Fertigstellung
- 1 Pck. gemahlene Gelatine
- 5 EL Wasser
- 800 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 40 g Puderzucker
- 150 g Schokoladenraspeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1651 kJ / 395 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 57 mg