![Schwarzwälder Kirschrolle Schwarzwälder Kirschrolle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EFB0B046-C2F1-43E8-8363-3B51BA0110C0/Derivates/5727CAEB-E0D4-41B3-9541-6022AA3B2A34.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 4 Eier
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 140 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen des Geschirrtuches
- 20 g Kakaopulver
- 140 g Mehl
- 1 TL Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 1 Glas Sauerkirschen (680 g)
- 500 g fettreduzierte Sahnealternative, 19% Fett, z.B. Rama Cremefine zum Schlagen
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 - 3 EL Kirschwasser zum Beträufeln
- 50 g Schokoladenraspeln (2 EL)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 829 kJ / 198 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Biskuit
1 godz. 50 min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Donauwellen
2 godz. 30 min
Tiramisu-Rolle
4h
Blaubeer-Biskuitrolle
5h
Schoko-Biskuitrolle
14ωρ.
Maulwurfkuchen
2 godz. 30 min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 godz. 30 min