Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brandteig
- 250 g Wasser
- 80 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 200 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 5 Eier
Füllung und Fertigstellung
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 30 g Espresso, aufgebrüht, kalt
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1825 kJ / 436 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Bienenstich
5 Std. 30 Min
Brandteig
2h
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Biskuit
1 Std. 50 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Sylter Sturmbeutel mit Erdbeersahne
1 Std.
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 Std. 10 Min
Zitronen-Biskuitrolle
5h
Windbeutel
2h 15min
Käse-Sahne-Torte
6h
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1 Std. 50 Min