Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brandteig
- 250 g Wasser
- 80 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 200 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 5 Eier
Füllung und Fertigstellung
- 500 g Sahne
- 2 Pck. Sahnesteif
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Espresso, aufgebrüht, kalt
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1825 kJ / 436 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Brandteig
2 Std.
Käse-Sahne-Torte
6h
Biskuit
1 Std. 50 Min
Brandteig-Mandel-Streifen
2 Std.
Puddingbrezel
2 Std. 30 Min
Bienenstich
5h 30min
Windbeutel
2 godz. 15 min
Windbeutel mit Preiselbeersahne
1 Std. 30 Min
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1 Std. 50 Min
Zitronen-Biskuitrolle
5 godz.
Eclairs
2 Std. 30 Min
Kleine Charlotte
4 godz. 50 min