Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 150 g Zucker
- 2 Streifen Orangenschale, unbehandelt (à 2 x 4 cm), dünn abgeschält
- 150 g Eierlikör
- 3 Eier
- 50 g Speisestärke
- 3 TL Backpulver
- 1500 g Wasser
- 80 g weiße Schokolade, in Stücken
- 3 TL Rapsöl
- 80 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1282 kJ / 306 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1 Std. 45 Min
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 godz. 15 min
Pfirsich-Biskuitrolle
2 Std. 10 Min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3hod.
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Schoko-Gewürzkuchen
5 Std.
Zimt-Biskuit-Rolle
45 Min
Himmlischer Schokogugelhupf
1hod. 30min
Lebkuchen-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Marmor-Gugelhupf
3hod.
Rotweinschnitten mit Kirschen
1 godz.
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1hod. 30min