Tomatenrisotto mit Burrata

Tomatenrisotto mit Burrata

4.6 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (2 cm)
    80 g
  • Rispentomaten geviertelt
    500 g
  • Wasser
    500 g
  • Tomatenpüree zweifach konzentriert
    50 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    40 g
  • Rotwein
    100 g
  • Risottoreis (Kochzeit 20 Min.)
    300 g
  • Salz
    1 TL
  • Burrata piccola (ca. 200 g)
    4 Stück
  • Basilikum (ca. 10 g), Blätter abgezupft
    ½ Bund
  • Olivenöl
    2 TL
  • Fleur de Sel
    4 Prisen
  • Pfeffer, gemahlen
    4 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 601.4 kcal / 2516.1 kJ
Białko 20.3 g
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 69.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Sód 1188.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...