Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken (2 cm)
- 500 g Rispentomaten, geviertelt
- 500 g Wasser
- 50 g Tomatenpüree, zweifach konzentriert
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 100 g Rotwein
- 300 g Risottoreis (Kochzeit 20 Min.)
- 1 TL Salz
- 4 Stück Burrata piccola (ca. 200 g)
- ½ Bund Basilikum (ca. 10 g), Blätter abgezupft
- 2 TL Olivenöl
- 4 Prisen Fleur de Sel
- 4 Prisen Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 10164 kJ / 2427 kcal
- Białko
- 72.9 g
- Węglowodany
- 268 g
- Tłuszcz
- 115 g
Alternatywne przepisy
Älpler Magronen
45min
Panang-Curry
45min
Munder Safranrisotto
45min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45min
Risotto Cinque P
30min
Älpler Magronen
45min
Kürbisrisotto
35 Min
Risotto milanese
30min
Tomatenrisotto mit Basilikum
30min
Spinat-Zitronen-Risotto
30min
Chügelipastetli
30min
Peperoni-Risotto
35 Min