Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poulet
- 700 g Poulet in Würfeln (2-3 cm)
- 80 g Naturjoghurt
- 2 Knoblauchzehen, gepresst
- 1 EL Currypulver, scharf (z.B. Madras)
- 1 TL Chilipulver
- ¾ TL Salz
Sauce
-
160
g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Ingwer, geschält, in Stücken
- 40 g Butter
- 2 EL Garam Masala (indische Gewürzmischung)
- 2 Dosen gehackte Tomaten (je 400 g)
- 1 ¼ TL Salz
- 100 g Vollrahm
- 1 EL Zucker
- 100 g Naturjoghurt
- 3 Zweigchen Koriander
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1847 kJ / 442 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Panang-Curry
45min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40min
Poulet-Stroganoff
50min
Chicken Teriyaki
45min
Butter Chicken
50min
Stroganoff
45min
Thai-Nudelsuppe
35 Min
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40min
Koriander-Naan
1h 15 min
Scharfes Ingwer-Poulet
45min
Honig-Limetten-Poulet mit Reis
40min
Linsendal
35 Min