Tomatenrisotto mit Basilikum

Tomatenrisotto mit Basilikum

4.4 154 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (2 cm)
    90 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl und etwas mehr zum Garnieren
    40 g
  • Rispentomaten geviertelt
    650 g
    650 g gehackte Tomaten, aus der Dose, (1 Dose 400 g und eine Dose 230 g), mit Wasser auf 600 g auffüllen
  • Tomatenpüree (opcjonalnie) (siehe Tipp)
    50 g
  • Wasser
    400 g
  • Rotwein
    100 g
    100 g Wasser
  • Salz
    1 TL
  • Risottoreis (Kochzeit 20 Min.)
    300 g
  • Basilikum, frisch (ca. 20 g)
    1 Bund
    1 Bund Thai Basilikum, frisch, (ca. 20 g)
  • Fleur de Sel (opcjonalnie)
    4 Prisen
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen (opcjonalnie)
    4 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 530.1 kcal / 2218 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 69.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...