Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g natives Olivenöl extra
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 30 g Zwiebeln
- 8 - 12 Stängel gemischte Kräuter, frisch (Rosmarin, Thymian, Salbei), Blättchen abgezupft
- 30 - 50 g Tomatenmark
- 900 - 1000 g Kaninchenfleisch, mit Knochen (siehe Tipp), in Stücken
- 400 - 500 g passierte Tomaten
- 50 g Weißwein, trocken
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Salz
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Hühnersuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1985 kJ / 474 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geröstete Leber
30 Min
Pilz-Kartoffel-Suppe
25 Min
Fisolenfleisch
1 Std.
Piri Piri-Hendl mit Gemüsesalat
7小时 20 分钟
Ente mit Orangen-Ingwer-Sauce und Couscous
2h 20min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1 Std. 10 Min
Reis mit Meeresfrüchten
1h 15min
Lammragout
1h 45min
Kaninchen alla Liguria
10 Std.
Slow Cooking Hühnerkeulen in Paprikasauce mit Reis
4h
Wildragout
1h 15min
Gekochtes Rindfleisch mit Braterdäpfeln und Wurzelgemüse
1h 15min