Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di cipolle rosse di Tropea
- 800 g di zucchero
- 4 foglie di alloro fresche, lavate e asciugate
- 1 stecca di cannella (in 2 pezzi)
- 6 chiodi di garofano
- 100 g di uva sultanina
- 100 g di vino bianco secco
- 200 g di aceto di vino rosso
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 268 kJ / 64 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di cipolle di Tropea
55 min
Confettura di pesche
1h 20min
Confettura di uva
50min
Confettura di fichi
1h
Composta di pere, limoni e pistilli di zafferano
1h 30min
Confettura di fichi e mandorle
1h 35min
Gelatina al vino rosso e mirtilli
35min
Confettura di cachi
55 min
Marmellata di arance (TM5)
1h 10min
Dado granulare
8 godz. 15 min
Marmellata di limoni
1h 20min
Confettura di pere e scorzette di limone
1h 10min