Tartelette à la mangue

Tartelette à la mangue

4.0 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
6 portions

Składniki

La pâte sablée au cacao
  • 230 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 20 g de cacao en poudre
  • 140 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 100 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
La garniture
  • 4 jaunes d'œufs
  • 50 g de sucre en poudre
  • 200 g de lait
  • 100 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 2 mangues mûres, émincées en fines tranches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10.5 g
Kalorie 2756 kJ / 659 kcal
Tłuszcz 37.3 g
Błonnik 6.3 g
Węglowodany 70.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...