Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée au cacao
- 230 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 20 g de cacao en poudre
- 140 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La garniture
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de lait
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 2 mangues mûres, émincées en fines tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2756 kJ / 659 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 70.3 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini-saint-honoré
2j
Macarons à la griotte
48h
Sphère chocolat-mandarine
12 Std.
Mille-feuille à l'abricot
45 Min
Petites bouchées au chocolat et fruits exotiques
2j 30 menit
Le chocolat dans tous ses états - Sébastien Richard
3h 15min
Blanc-manger fraise rhubarbe
40 min
Tarte crémeuse banane, passion, citron vert
4h 45 min
Paille à la confiture
1j 30 menit
Eclairs framboises-pistaches
24h
Tarte à l'ananas
3sa
Pavlova à l'ananas
3h 30min