Caramel toffees

Caramel toffees

4.5 54 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
75 pieces

Składniki

  • white sugar
    315 g
  • water
    1030 g
  • pouring (whipping) cream
    250 g
  • butter chilled and cut into pieces (no smaller than 2-3 cm)
    80 g
  • lemon juice (see Tips)
    1 tsp
  • natural vanilla extract (optional)
    1 - 2 tsp
  • sea salt flakes or mixed seeds (optional)
    1 - 2 tsp
  • vinegar
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 60 mg
Białko 0.1 g
Kalorie 152.9 kJ / 36.7 kcal
Tłuszcz 2.1 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...