Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oranges in caramel syrup
- 250 g white sugar
- 1070 g water
- 20 g glucose syrup
- 250 g hot water (see Tips)
- 6 oranges,1 orange zested and zest reserved, then all oranges peeled (no white pith), pips removed and flesh cut into slices (1 cm thickness)
- 50 g white vinegar
Ginger wafers
- 30 g stem ginger in syrup (see Tips)
- 30 g salted butter, cut into pieces
- 55 g caster sugar
- 45 g plain flour
- 1 egg white
- 300 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2183.1 kJ / 519.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 77.4 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 67 mg
Alternatywne przepisy
Honeycomb
1h 30min
Slow cooked Pears in Red Wine
Brak ocen
Custard
10 Min
Chocolate sauce
20min
Peanut brittle
1h 30min
Lemon Delicious
50min
Steamed lemon cake
2h 20min
Sticky toffee puddings
1u.
Chicken corn chowder with broccoli terrines
1h 25min
Rhubarb and strawberry fool
2h 15 min
Mussels in coconut milk
25 Min
Meringues
5h