Oranges in caramel syrup with ginger wafers

Oranges in caramel syrup with ginger wafers

4.3 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Oranges in caramel syrup
  • white sugar
    250 g
  • water
    1070 g
  • glucose syrup
    20 g
  • hot water (see Tips)
    250 g
  • oranges 1 orange zested and zest reserved, then all oranges peeled (no white pith), pips removed and flesh cut into slices (1 cm thickness)
    6
  • white vinegar
    50 g
Ginger wafers
  • stem ginger in syrup (see Tips)
    30 g
  • salted butter cut into pieces
    30 g
  • caster sugar
    55 g
  • plain flour
    45 g
  • egg white
    1
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 67 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 2183.1 kJ / 519.8 kcal
Tłuszcz 22.3 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Węglowodany 77.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...