Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet pastry
- 1 egg
- 50 g white sugar
- 120 g unsalted butter
- 220 g plain flour
Toffee sauce
- 120 g unsalted butter
- 100 g brown sugar
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp gelatine powder
- 2 tsp golden syrup
- ½ tsp vanilla bean paste
Banana topping
- 200 g pouring (whipping) cream
- 20 g icing sugar
- 1 banana, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1537.2 kJ / 36.6 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 22.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
45min
Vanilla slice
26h 5min
Six-layer cake
5h 45min
Layered Jaffa® slice
2 godz. 30 min
Salted caramel slice
2 godz. 30 min
Lamingtons
1h 10min
Chocolate salted caramel petit fours
7h 10 min
Butterfly cakes
1h
Honey crème caramels
25h 55min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2 godz. 30 min
Berry and chocoletta ripple ice cream loaf
9u.
Buttermilk scones
35min