Urządzenia i Akcesoria
Banoffee tartlets
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 pieces
Składniki
Sweet pastry
-
egg1
-
white sugar50 g
-
unsalted butter120 g
-
plain flour220 g
Toffee sauce
-
unsalted butter120 g
-
brown sugar100 g
-
pouring (whipping) cream100 g
-
vanilla bean paste½ tsp
-
golden syrup2 tsp
-
gelatine powder1 tsp
Banana topping
-
pouring (whipping) cream (see Tips)200 g
-
banana cut into thin slices1
-
icing sugar20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
22.2 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
1537.2 kJ /
36.6 kcal
Tłuszcz
25.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
16.9 g
Węglowodany
30.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Honeycomb ice cream slice
4 godz. 10 min
Crème brûlée
7 godz.
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Buttercream icing
10 min
Vanilla slice
26 godz. 5 min
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
7 godz. 5 min
The Great Aussie "bite"
8 godz. 35 min
Churros
40 min
Chocolate custard mille feuille
8 godz. 15 min
Damper with golden syrup butter
40 min
Hokey pokey ice cream
28 godz. 25 min
Chocolate brownie trifle
6 godz.