Tarta integral con salsa de cebolla TM6

Tarta integral con salsa de cebolla TM6

3.5 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 rebanadas

Składniki

  • 200 g de harina de trigo integral
  • 80 g de mantequilla sin sal en cubos
  • 65 g de agua fría
  • 1 cdita de sal
  • 50 g de queso Gruyère
  • 30 g de mantequilla sin sal
  • 320 g de cebolla mezclado, p. ej. cebollas blancas, cebollas moradas, echalots), en rodajas (1 cm) (ver tip)
  • 1 cda de azúcar morena
  • 1 cda de vinagre balsámico
  • mantequilla sin sal para engrasar
  • 300 g de leche entera
  • 10 g de harina de trigo
  • 1 huevo
  • ½ cdita de nuez moscada en polvo
  • 3 - 4 pizcas de pimienta negra molida
  • harina de trigo integral para enharinar
  • 120 g de tocino (opcjonalnie) en cubos
  • romero para decorar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 349.6 mg
Białko 8.6 g
Kalorie 1431.5 kJ / 342.1 kcal
Tłuszcz 21.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 27.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...