Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Estofado de champiñones
- 150 g de agua
- 1 cdita concentrado de caldo de verduras en polvo
- 2 cdas de fécula de maíz
- 20 g de hojas de perejil fresco
- 1 - 2 dientes de ajo, o al gusto
- 100 g cebolla, en gajos
- 140 g de zanahorias baby, cortadas en diagonal a lo largo
- 30 g de aceite
- 500 g de champiñones, en cuartos
- 500 g de puré de tomate
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
Polenta
- 250 g de polenta intantánea
- 900 g de agua
- 1 ½ cditas de ajo en polvo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1172 kJ / 244 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 818 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 min
Puré de papa y camote con chile morita
45 min
Quiche de brócoli con harina de quinoa
45 min
Tartaleta de calabaza y verduras
2h
Baba ganoush
40 min
Ñoquis con salsa de tomate y albahaca
50 min
Ñoquis de calabaza y camote en salsa cremosa TM6
1h 20 min
Pay vegano de calabaza y verduras
1h 20 min
Polenta con albóndigas en salsa de jitomate
1h 10 min
Polenta
1h
Gnocchis a la romana
45 min
Gnocchis de betabel
1 Std. 40 Min