Pastel de huevo y hierbas frescas

Pastel de huevo y hierbas frescas

5.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 piezas

Składniki

Masa
  • 150 g de leche entera
  • 5 g de levadura seca
  • 1 cda de azúcar
  • 280 g de harina de trigo
  • 55 g de mantequilla sin sal en trozos
  • 1 yema de huevo
  • 1 cdita de sal
Relleno
  • 400 g de agua
  • 4 huevos
  • 500 g de acelga, fresca en trozos
  • 60 g de cebolla cambray en rebanadas
  • 30 g de aceite vegetal
  • 1 cdita de sal
  • 50 g de mezcla de hierbas frescas (p. ej. hojas de perejil, eneldo, estragón, etc.), sólo las hojas
  • 150 g de queso crema
  • ½ cdita de pimienta negra molida
  • harina de trigo para espolvorear
  • 1 huevo batido

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pieza

Sód 430 mg
Białko 10.5 g
Kalorie 1512.5 kJ / 361.5 kcal
Tłuszcz 19.9 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 37.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...