Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 3 claras de ovo
- 10 g adoçante em pó
- 3 gemas de ovo
- 1 limão (raspa e sumo)
- 170 g queijo-creme (até 30% de gordura)
- Groselhas q.b. p/ guarnecer
- Hortelã q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 541 kJ / 129 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de chocolate
2 Std.
Tarte leve de amora
1 Std. 30 Min
Mousse de maracujá e gengibre
8 Std. 15 Min
Fondant de chocolate com pimenta rosa
35min
Cheesecake no bake
45 Min
Tarte de chocolate com manteiga de amendoim
1小时
Tarte de mousse de chocolate com morangos
1 Std. 30 Min
Mousse fresca de limão
2小时 10 分钟
Mousse light de frutos silvestres
10min
Leite-creme conventual
15 Min
Cheesecake de lima
5j 20 menit
Mousse de chocolate
3hod.