Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bolacha Maria
- 190 g leite condensado
- 60 g manteiga
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 1 ovo
- 80 g coco ralado, mais q.b. p/ envolver
- 1 c. chá de essência de baunilha
- Wartości odżywcze
- na 50 unidades
- Kalorie
- 250 kJ / 60 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocante de manteiga de amendoim
55 min
Bombons de licor de amêndoa amarga
1h 15min
Salame de chocolate
2h 15min
Bombons de avelã
1h
Bombons de avelã
50 min
Bombons de caramelo
2h
Amêndoas de chocolate de leite e café
30 min
Minifolares
2 godz. 20 min
Areias do Sorraia
35 min
Licor de café
5min
Salame XL de chocolate branco e preto
45 min
Salame de chocolate
3h 10min